10 Jun 2018

DimethiCare: vlooien & teken aanpakken zonder insecticiden!

DimethiCare; dé nieuwe manier om ongedierte een halt toe te roepen! DimethiCare is de ideale oplossing als u op zoek bent naar een alternatieve manier om ongedierte tegen te houden of om huisdieren te helpen bij een aanwezige besmetting. Het uitgebreide assortiment biedt voor ieder ongedierteprobleem de juiste aanpak. De basis van deze producten is dimethicon. Deze stof is geen insecticide, maar remt ongedierte in hun beweging waardoor ze geïmmobiliseerd raken.

Dimethiconvlo DimethiCare
Het belangrijkste bestanddeel van de DimethiCare producten is dimethicon, een siliconensoort. Wanneer ongedierte (bijvoorbeeld vlooien & teken) in aanraking komt met deze stof, vormt zich een plakkend laagje en worden de gewrichten geblokkeerd. Bewegen wordt voor de parasieten onmogelijk en ze vallen van hun gastheer of kunnen makkelijk uitgeborsteld worden. Ook bij toepassing in de omgeving raakt ongedierte geïmmobiliseerd. Dimethicon is niet giftig en is geen insecticide, de werking is puur mechanisch. Omdat insecten en mijten moeten bewegen om te kunnen ademen, zullen ze wanneer ze geïmmobiliseerd zijn door dimethicon uiteindelijk sterven.

Aloë Vera
DimethiCare producten voor op het dier bevatten een duocomplex van aloë vera met dimethicon. Aloë vera heeft een gunstig effect op het herstel van de huid bij onder andere insectenbeten en staat bekend om de antibacteriële werking. Door het snellere herstel en de verzorgende werking zal de huid minder geïrriteerd zijn en zal een dier zich minder krabben.

DimethiCare lijn

Assortiment
DimethiCare Line-On
Voor de preventieve bescherming tegen ongedierte zijn er 4 varianten van DimethiCare Line-On beschikbaar (3x hond, 1x kat). Door de druppels in een lijn aan te brengen kan DimethiCare zich snel en gelijkmatig over het lichaam verspreiden. De werking van 1 pipet bedraagt zo’n 8-10 dagen. Ongedierte wat terecht komt op het dier komt in aanraking met dimethicon, raakt geïmmobiliseerd en valt daarna uit de vacht of kan eenvoudig uitgeborsteld worden. Geschikt voor honden en katten vanaf 12 weken leeftijd, niet gebruiken tijdens dracht en lactatie.

DimethiCare Spray
Wanneer er al ongedierte aanwezig is op de vacht van het dier is kunnen deze geïmmobiliseerd worden met behulp van DimethiCare Spray. De vacht wordt met de spray vochtig gemaakt en met een borstel over de hele vacht verdeeld. Nadat de vacht is opgedroogd, wordt de vacht uitgespoeld, om het geïmmobiliseerde ongedierte te verwijderen. Daarna het dier opnieuw insprayen (8-10 dagen bescherming) of behandelen met DimethiCare Line-On. DimethiCare Spray is verkrijgbaar in een 250ml en 500ml variant. Geschikt voor honden en katten vanaf 12 weken leeftijd, niet gebruiken tijdens dracht en lactatie.

DimethiCare Omgevingsspray
Voor de behandeling van de omgeving is Dimethicon ook zeer geschikt. DimethiCare omgevingsspray immobiliseert teken, vlooien en andere parasieten zoals muggen, mijten en luizen op fysieke wijze, waarbij het product op de verschillende levensstadia van de parasieten effect heeft. DimethiCare Omgevingsspray heeft een nawerking van twee weken en is ideaal voor gebruik op tapijten, stoffen meubels, manden en andere plaatsen waar huisdieren verblijven.Vraag & Antwoord
Wordt de vacht plakkerig van DimethiCare producten?
Nee, de vacht wordt niet plakkerig. Dimethicon is zo fijn dat het voor de vacht van dieren eerder verzachtend werkt. Echter dringt het bij ongedierte makkelijk door in de gewrichten waar ze zorgen voor een blokkerend effect.

Is DimethiCare bestand tegen wassen of nat worden?
Na een wasbeurt of wanneer een dier gezwommen heeft wordt Dimethicon uitgespoeld en zal de behandeling herhaald moeten worden.

Wordt de vloer bij behandeling met omgevingsspray glad?
Zolang de DimethiCare omgevingsspray nog niet is opgedroogd is het mogelijk dat de vloer op die plekken tijdelijk gladder is dan normaal. Na het opdrogen kan de vloer normaal belopen worden.

Wat gebeurd er als het dier DimethiCare oplikt?
Het niet schadelijk wanneer de druppels worden opgelikt. Er zijn ook diverse (dier)geneesmiddelen verkrijgbaar voor inwendig gebruikt met dezelfde werkzame stof.

Welk product kan ik het beste gebruiken in een gebied met een hoge vlooien- en tekendruk?
Wanneer er een zeer hoge vlooiendruk is vanuit de omgeving van het dier, is het raadzaam de spray te gebruiken. De spray wordt overal op het lichaam aangebracht en werkt dus direct, terwijl de Line-On tijd nodig heeft om zich te verspreiden. Echter voor preventieve behandelingen zijn de Line-On pipetten ideaal.

Wordt een dier dat behandeld is nog wel gestoken?
Omdat Dimethicon een verzorgende laag aanlegt op de vacht, zal ongedierte meestal al geïmmobiliseerd zijn voordat de huid bereikt wordt.

Valt het ongedierte wat geïmmobiliseerd is direct uit de vacht?

Vaak valt ongedierte dat in aanraking is gekomen met Dimethicon direct uit, echter blijven ze soms toch nog zitten. Ze zullen echter niet meer bijten/steken, omdat ze geïmmobiliseerd zijn. Door borstelen kunnen ze makkelijk verwijderd worden.

Naar boven 
Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren.   Klik hier voor meer informatie.