14 Feb 2017

Beaphar bestaat 75 jaar!

Een hele bijzondere mijlpaal die we niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.


Wie jarig is trakteert

We hebben het jubileumjaar inmiddels afgetrapt met een feestelijke actie; maandelijks geven we 75 Beaphar producten weg aan deelnemers van onze jubileumactie. We verloten iedere maand een ander product; de ene keer een product voor hond en/of kat, de andere keer voor vogel, konijn of knager. Welk product we verloten wordt bekend gemaakt via onze Facebookpagina, onze Beaphar Friends nieuwsbrief én hier op de website. Via die kanalen kun je ook eenvoudig mee doen aan de actie.


Hoe het 75 jaar geleden allemaal begon...
Bernard Aa

Beaphar is in 1942 opgericht door Bernard Aa. Hij legt in die jaren, als plaatselijk molenaar, drogist, pionier en ondernemer de basis voor de internationale onderneming Beaphar. De naam Beaphar verwijst naar hem: BErnard Aa PHARmacie. Het begon met kindermeel en de ‘Bea 5 minuten pudding’ (soort kinderpap), gevolgd door chocoladepudding en –hagelslag.

In 1968 komt het eerste veterinaire Beaphar product op de markt: Staupecid. Een homeopatisch preparaat voor honden. Tussen 1950 en 1960 gaat Beaphar zich meer en meer bezighouden met de productie van genees- en verzorgingsmiddelen voor kleine huisdieren en wordt uiteindelijk helemaal overgestapt. Onder leiding van Henk Aa (zoon van Bernard Aa) worden vanaf de jaren ’70 verschillende overnames gedaan en maakt Beaphar een flinke groei door. Hij introduceert in 1983 een van de bekendste Beaphar producten; de vlooienband. 

Inmiddels staat Daan Aa (3e generatie) aan het roer. Het Beaphar assortiment bestaat tegenwoordig uit meer dan 500 producten en wordt in meer dan 86 landen verkocht.
Beaphar Tijdlijn

Beaphar Tijdlijn


Naar boven 
Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren.   Klik hier voor meer informatie.