09 Dec 2015

Landelijke sterfte onder konijnen door virusziekte VHD (ookwel VHS of RHD genoemd)

beaphar lop-eared rabbit chocolateDe faculteit voor diergeneeskunde heeft 8 december 2015 een waarschuwing gepubliceerd voor landelijke sterfte onder konijnen door een virusziekte. Ook geënte konijnen kunnen besmet raken.

Op de website van de faculteit staat de meest recente informatie voor eigenaren, opvangcentra, dierenambulances, etc.:
http://www.diergeneeskunde.nl/nieuws/2015/12/08/sterfte-onder-konijnen-door-vhd/

Er staan ook tips om het risico op een besmetting te minimaliseren, denk bijvoorbeeld aan hygiëne, contact met andere dieren e/o mensen, behandel dieren tegen insecten zoals vlooien, muggen, vliegen (Anti-Myiasis) of plaagdieren zoals muizen.

Naar boven
Wij gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren.   Klik hier voor meer informatie.